Fanola ‘No Yellow’ Shampoo

Fanola-No-YellowJe weet, we zijn altijd op zoek naar producten waar je wat aan hebt. We hebben een mooie shampoo voor iedereen die geen geel haar wil. Fanola No Yellow Shampoo, is de shampoo voor blond(geblondeerd), Highlights, Coupe soleil, Balayage of grijs haar. Je haar krijgt een koele, zilverachtige blonde tint en het geel verdwijnt. Met Fanola ‘No Yellow’ shampoo behoudt je gekleurde haar een natuurlijke look.

Wil je de shampoo niet meteen kopen kom dan even langs, laat je haar wassen en je bent direct verkocht.

Prince, aan alles komt een eind

 

Als je zoals ik de hele dag bezig bent in een creatieve omgeving waar altijd lawaai is dan heb je weinig tijd om stil te staan bij zaken die indruk op je hebben gemaakt. Soms is het dan tijd om even terug te kijken. En dan niet naar al het negatieve dagelijks nieuws dat er in onze wereld is maar gewoon kijken naar gebeurtenissen die je niet had zien aankomen.

Voor mij was dat een aantal maanden geleden het bericht dat Prince is overleden. Ik ben opgegroeid met Prince, heb zijn concerten bezocht, heb heel erg genoten van zijn muziek. En uiteraard ging mijn voorkeur uit naar nummers van de jaren 80 en 90, Cream, Diamonds and Pearls, Kiss enz. En niet alleen zijn eigen muziek maar ook dat wat hij schreef voor anderen zoals o.a. ‘Nothing compares to u’ voor Sinaed ‘O Connor, ‘Manic Monday’ voor The Bangles, ‘I feel for you’ voor Chaka Khan, ‘When you were mine’ voor Cindy Lauper, ‘How come you don’t call me anymore’ door Alicia Keys, ‘With this tear’  door Celine Dion. ‘Glamorous Live’ door Sheila E, enz.

Geweldige muziek en een bijzonder persoon, Altijd een ander uiterlijk, de meest opmerkelijke kapsels met op het laatst een echte Afro. Uiterst creatief mens die ons jarenlang heeft laten genieten van prachtige muziek. En als je dan zo’n bericht hoort, overleden op 57 jarige leeftijd, dan begin je soms een beetje te tellen. En dat moet je nu net niet doen.  Je mag wel even terugkijken en dat deed ik.

Ik kwam bij een tribute voor Prince uit op deze versie van Purple Rain van JJ Rosa. Nog nooit van haar gehoord maar wat een mooi eerbetoon aan een van de opmerkelijkste artiesten van deze, sorry mijn tijd en ik vond nog een leuke live opname. Veel kijk- en luisterplezier.

 

 

Gezellig, winkelen in Hengelo

AngelienLaatst las ik een opmerkelijk berichtje: ‘Winkelbezoek stijgt en Hengelo is absolute koploper met een stijging van maar liefst 14%’. Ik ben er van overtuigd dat iedere ondernemer in de binnenstad dit volmondig zal beamen ……..toch?

Nou, eerlijk gezegd geloof ik er helemaal niets van. Hengelo is op weg om een van de minst aantrekkelijke winkelgebieden van Twente te worden en ligt inmiddels straatlengtes achter op Enschede. De leegstand neemt nog steeds toe en en het is er op meerdere dagen van de week uitgestorven. Een wandelingetje door de binnenstad van Hengelo levert als snel 50 leegstaande panden op. En dan heb ik alleen nog maar in de echte binnenstad gekeken. Hoe kun je hier dan nog leuk winkelen. Ook V&D zal waarschijnlijk niet terugkeren.

Aan de winkeliers ligt het niet!
Hoe kan het nu toch dat het o zo leuke Hengelo verpaupert? Aan de winkeliers ligt het zeker niet want die doen er werkelijk alles aan om de mensen naar de stad te halen. Zij organiseren van alles om de klant aan Hengelo te binden. Deels ligt het denk ik aan het winkelaanbod want door de leegstand wordt dit al beperkter waardoor het centrum aan aantrekkingskracht verliest. Als er geen echte trekkers in een stad zitten verdwijnt ook de rest langzaam maar zeker.

Dan ligt het zeker aan de horeca?
Helemaal niet, met leuke zaken als ‘De Twee Wezen’, ‘De Blauwe Engel’, ‘De Appel’, ‘Stravinsky, restaurants als ‘Intenzo’, ‘De Buurman’ enz. is dit prima ingevuld.

Komen we volgens mij toch echt uit bij de gemeente.
Het gemeentehuis stond al jaren midden in een absolute bouwput. Die nog geen bouwput is (en als het aan bepaalde partijen ligt voorlopig ook niet wordt). Er gebeurt helemaal niets, behalve dat men nu de bouwput heeft veranderd in een grasveldje en dat er steeds meer ‘betaalde’ parkeerplaatsen komen. De parkeertijden worden telkens opgerekt worden zodat we volgens mij over een paar jaar alleen nog tussen 01.00 uur ’s nachts en 7.00 uur ’s morgens gratis kunnen parkeren in Hengelo. Misschien, heel misschien kunnen we straks op koopzondag gratis parkeren. Kan iemand mij uitleggen wat voor beleid men in Hengelo heeft? Het nieuwe stadskantoor gaat er nu, na jaren toch komen maar de omgeving blijft een chaos omdat de aannemer geen winkelpanden meer wil bouwen. Vindt je het gek?

Als gemeente moet je toch een voorbeeld geven en er voor zorgen dat je een aantrekkelijk centrum krijgt? Kijk eens naar het voormalig ‘Instructiebad’ en het vroegere onderkomen van ‘Metropool’. Ik weet niet anders dan dat het allemaal al meer dan 20 jaar leeg staat!!!! En dan het voormalig UWV-pand. Ook al jaren dicht. Men loopt zichzelf voorbij met ambitieuze plannen als een World Trade Center, Hart van Zuid, de lange Wemen enz.

Gelukkig gaat er wat veranderen, tenminste als we wethouder Elferink mogen geloven. Dit gaf hij aan bij het aanbieden van een rapport over de nieuwe compacte binnenstad opgesteld door de binnenstadondernemers. Wordt er dan toch nog een keer geluisterd naar de mensen die de binnenstad als geen ander kennen. Het zal me benieuwen want de afgelopen jaren blonk B&W alleen uit in het maken van plannen ter ere en glorie van ons stadsbestuur.

Het moet allemaal anders sprak hij!
De mentaliteit op het gemeentehuis gaat veranderen. Men gaat goed kijken en luisteren. Vooral naar ondernemers. “De gemeente gaat initiatieven van ondernemers ruimte te geven. Voorbeelden van Hengelo nieuwe stijl: een nieuw parkeerbeleid, herstel van oude gevels, bevorderen van wonen boven winkels, het opnieuw inrichten van de straten in de binnenstad, het leggen van rode klinkers in de winkelstraten, het afschaffen van overbodige regels, waar nodig aanbrengen van aanpassingen in het bestemmingsplan, het realiseren van meer culturele activiteiten, etc. De ondernemers kunnen volop meepraten. Sterker, de gemeente doet pas iets als de ondernemers er achter staan”.

Toch vreemd dat men er na jaren achter komt dat er ondernemers in de binnenstad zitten, dat je ze toch echt nodig hebt om een stad aantrekkelijk te maken en dat je met hen kan praten. Niet alleen praten maar ook naar ze luisteren.  Vooral dat luisteren is opmerkelijk want voorheen kon men alleen naar de gemeente luisteren.

We wachten af en laten ons verrassen.